Tips og råd til deg som er, eller vil bli, frilansjournalist/fotograf.



onsdag 15. september 2010

Nyhetsbrev fra Frilansjournalistene/NJ

Frilans 10 og årsmøte 
Merk av 4. og 5. november! Frilans 10 startar kl 16.00 torsdag 4. november med tre parallelle workshops og held fram dagen etter fram til lunsj. Tema i år er sosiale medier. I tillegg vil me tilby kurs i prisfastsetjing basert på NJs nye frilanskalkulator. FJs årsmøte startar kl 16.00 fredag 5.11., og kvelden vert avslutta med festmiddag og ein skål for 30 års-jubilanten FJ. Arrangementa finn stad på Quality Hotel Leangkollen i Asker. Følg med på FJ-sidene, påmeldingsskjema kjem snart.

Årets frilanser
Så har du enda en gang sjansen til å foreslå kandidater til den høythengende prisen "Årets frilanser". Gode forslag mottas med takk.
Kjenner du en frilanser som er verdig tittelen "Årets frilanser"?  Kanskje har du en kollega du ønsker å foreslå, eller kanskje har du avstandsbeundret arbeidet til en yrkeskollega du bare kjenner bylinen til?
En hardt arbeidende gravejournalist, en usedvanlig god penn, en frilanser som utmerker seg med sine enestående bilder ...? En kreativ sjel, et fargerikt innslag i mediehverdagen, en uredd meningsformidler - eller kanskje en ildsjel som har lagt ned et stort arbeid for Frilansjournalistene og Norsk Journalistlag, lokalt eller i et tillitsverv?
Kom igjen, pøs på med gode - og begrunnede - forslag. Prisen blir delt ut under FJs årsmøtemiddag 5. november.
Send ditt/dine forslag til kandidater på e-post til juryformann
ann-magrit.berge@sfjbb.net
Skriv en e-post, legg nødvendige lenker eller kopier artikler/bilder/omtaler etc. inn i et dokument og legg ved.
En hardt arbeidende jury venter på dine forslag!

Månedens verver
Frilansjournalistene har nå flere medlemmer enn noensinne! Og vervekampanjen fortsetter fram til årsmøtet 5. november. Les mer om kampanjen og hvem som ble månedens verver i august på

Prisfastsetting og forhandlinger 
NJs frilanskalkulator er no ute på sin første norgesturné. Tilbakemeldingane er positive. Dersom du ikkje alt har fått introduksjon i dette nye verktøyet for prisfastsetjing, får du ein ny sjanse i oktober. Då vert det kurs i Oslo, Trondheim og Bodø. Påmelding skjer til gunhild@nj.no. Du kan lesa meir på FJs heimesider.

Norsken, svensken, dansken og finnen 
Over 20 norske frilansjournalistar mingla med 100 andre deltakarar på nordisk seminar i Stockholm første helga i september. Det var innhaldsrike dagar med interessante førelesarar og workshops på programmet. Spennande lesestoff frå nordisk er berre nokre klikk unna på www.nj.no/frilans.

Mvh 
Inge Ove Tysnes                                      
infoansvarlig i FJ-styret
inge@syvsostre.no 

og 

Silje Midttun
nestleiar FJ 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar